Written by Ι.Σ.Ρ. on 4 Μαΐου, 2016

28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής-Χαιρετισμός Προέδρου Ι.Σ.Ρ.

SIMA 0

 

28ο Πανελλήνιο Συνέδριο
Γενικής Ιατρικής

Ρόδος 4-7 Μαΐου 2016

Χαιρετισμός Προέδρου Ι.Σ.Ρ

 

Με ιδιαίτερη χαρά ο Ι.Σ.Ρ σας καλωσορίζει στο νησί μας για τις εργασίες του 28ου Πανελλήνιου Συνεδρίου σας για το επόμενο τριήμερο  στη πόλη μας .

Πέρασαν περίπου 30 χρόνια από τότε που με τον σημερινό πρόεδρο σας κάπου εκεί στην Αθήνα σε ένα ξενοδοχείο  κοντά στην Ομόνοια κτιζόταν η Γενική Ιατρική στην Ελλάδα με ομηρικές πολιτικές μάχες της εποχής εκείνης και με διεκδικητικά πλαίσια και προτάσεις που δεν εισακούστηκαν ποτέ.

Τότε δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα ούτε καν υπήρχαν Γενικοί Ιατροί στην υπόλοιπη Ελλάδα και ειδικότερα στη Περιφέρεια, στη Ρόδο υπήρχαν (2)  τώρα υπάρχουν  (38), αλλά ακόμη περιμένουμε την υλοποίηση του Γενικού οικογενειακού ιατρού που θεσμοθετήθηκε όμως (7) φορές!

Η ειδικότητα ήταν (3) χρόνια και το 1994 έγινε (4) σε εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Αυτά τα χρόνια όμως που πέρασαν πάρα τις παραδεκτές  δυσκολίες που υπήρχαν και υπάρχουν στη Γενική Ιατρική, έχουν γίνει αρκετά  βήματα για τον Έλληνα Γενικό Ιατρό .

Η κατοχύρωση της  ιατρικής μας υπόστασης ως ειδικότητα είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να κτίσουμε ακόμη και να προστατέψουμε αδιαλείπτως.

Οι Γενικοί Ιατροί έχουν δεχθεί πολλές αμφισβητήσεις στην πορεία τους τόσο από πολιτικούς όσο και από ιατρικούς κύκλους εξωτερικούς και εσωτερικούς που δημιουργούν   διασπορά δυνάμεων  στην ειδικότητα μας, αλλά κυρίως   στον πολίτη που είναι ο αποδέκτης της ΠΦΥ και που παραμένει ακόμη  ένα θέμα συζητήσιμο και ζητούμενο στη χώρα μας .

Η ενεργός συμμετοχή και η πειθώ των παρεμβάσεων μας κρίνεται ως αδήριτη ανάγκη για το μέλλον μας.

Όμως όλοι εμείς, ιδιαίτερα οι νέοι, πρέπει να συστρατευθούν στο συνεχή αγώνα των παλαιών και των νέων στελεχών του κλάδου μας στις συλλογικές προσπάθειες της επιστημονικής μας οντότητας  και παράδειγμα είναι σήμερα αυτό το 28ο επιστημονικό συνέδριο του οποίου είστε παρούσες και παρόντες όλοι εσείς.

Υπάρχουν ομιλητές Γενικής Ιατρικής που θα σας εκθέσουν τα τοπικά προβλήματα των Γενικών Ιατρών στις νησιωτικές περιοχές που βρίσκεστε  και που έχουν την μοναδική ιδιαιτερότητα της θαλάσσιας πρόσβασης.

   

Εύχομαι οι εργασίες  να έχουν πλήρη επιτυχία  και με σύμμαχο τον καιρό και τον Θεό Ήλιο της Ρόδου  με κύριο συστατικό ως μενού την μεγάλη πολυπολιτισμική ιστορία του τόπου μας να περάσετε καλά και να γνωρίσετε την αύρα του Νοτίου Αιγαίου.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την παρουσία σας και σας καλώ να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, υπομονή και επιμονή των παλιών μοϊκανών συναδέλφων σας που άνοιξαν τον δρόμο της Γενικής Ιατρικής στην Ελλάδα, θυμίζοντας σας, ότι  η πρόοδος δεν δημιουργείται ποτέ από ευχαριστημένους ανθρώπους.

Καλή διαμονή και συγχαρητήρια στο Πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΕΓΕΙΑ καθώς και στους αφανείς Γενικούς Ιατρούς που βοήθησαν για την επιτυχία αυτού του συνεδρίου.

Για τον Ι.Σ.Ρ

Ο Πρόεδρος

Χρήστος Απ. Μαντάς

Άρθρο από Ι.Σ.Ρ.

Σχετικά Άρθρα

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου
© 2022 Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου. Powered by Rodos Web Design
envelopeprinterphone-handsetmap-markerclockchevron-down